Om oss

 

Latinamerikanska Grillar AB

Org.nr: 559048-2054

Skomakaregatan 12 

24431 Kävlinge

 

Affärsidé

Ordet från grundaren:

Som grundare och grillfantast har jag förbrukat ett antal grillar från de största märkena på marknaden men aldrig varit helt nöjd. Det har alltid uppstått något problem när det kommer till: hantering av värme, form eller kvalité.

Som Latinamerikan har grillning alltid varit en stor del av min kultur. Med hjälp från andra delar av Latinamerika har vi därför utvecklat grillar för bästa resultat. Dessa kallas Parillas i Latinamerika och är grillarnas konung. Grillning är en jämförelsevist ny grej i Sverige och vi har därför inte gått så långt i denna utveckling. Jag har längtat och väntat på dem Latinamerikanska grillarna skulle komma till Sverige, men de kom aldrig. Därför tog jag problemet i mina egna händer och började importera de bästa grillar som går att hitta.

 Med hjälp av de bästa hantverkare i Spanien skapar de samma modeller som redan finns i Latinamerika gjorda på rostfritt stål i bästa kvalité.

 

Funktionsfel i klotgrillar:

Det finns många funktionsfel när det kommer till de traditionella klotgrillarna. Det vanligaste problemet är formen på de klassiska klotgrillar som gör grillningen omöjlig för den som vill grilla både kött och grönsaker.  Detta därför att en rektangulär grillbricka många gånger används vid grillning av grönsaker och lämnar ingen plats för köttet.

 För det mesta är grillarna skapade på ett sätt som gör det omöjligt att reglera värmen under grillning. Detta för att man måste lyfta på maten för att justera grillytan, alltså kan kolen eller veden inte: flyttas runt, tas ut eller fyllas på.

Strukturen gör det även besvärligt för grillning med ved och det blir då svårt att få den rökiga smaken.

 Kvalitéer:

De håller helt enkelt inte som de ska. De rostar, går sönder och får oftast bytas ut efter några år.

 

Våra lösningar:

Lösningar för funktionsfel:

För den som inte har stor plats och inte behöver tänka på att utnyttja sitt grillställe maximalt finns det färdiga grillar i olika storlekar. Dessa är även bra för de som inte känner för eller är bekväma med att bygga sin egen grillplats utan föredrar att enkelt få hem sin kompletta grill på hjul.

För den som vill bygga sin egen grillplats finns det även möjlighet att special beställa en grillyta som passar perfekt till ditt utrymme och behov. Det är då smart att planera sin grillplats så att du alltid får utrymme med allt du behöver men att det inte tar upp onödig yta.  

 Våra grillar har även en simpel men effektivt lyftanordning så att du snabbt kan reglera din grillyta vertikalt och därmed förflytta kolen eller veden hur du vill. Du kan enkel grilla, vända rotfrukter övanför kolen. 

Kvalitéer:

Med 15 års garanti kan du vara säker på att vi tror på våra produkter och att detta är en grill som håller i evigheter.